För fatpresentationen är huvudråvaran Fjäderbladsbog (Blade of Beef). Rätten ska serveras med tre vegetariska garnityr varav ett ska vara ragu. Tallrikstemat i år är en trerätters måltid (förrätt, varmrätt och dessert) baserad på tomat. I varmrätten ska även räkor ingå. Alla tre rätter presenteras för juryn som en helhet i en take-away-låda som respektive team själva ansvarar för att ta fram. De två tävlingsrätterna ska tillagas och presenteras för en jury på fem timmar och 35 minuter.

Sebastian Gibrand är redan en veteran i Bocuse d’Or-sammanhang då han tävlar för Sverige för andra gången i rad med målet att slå silvermedaljplatsen från 2019. Coach Jonas Dahlbom är även han tidigare representant för Sverige och coachade 2014 Tommy Myllymäki till ett guld i Bocuse d’Or Europe i Stockholm. I teamet finns också commis Jakob Persson samt Svenska Bocuse d’Or Akademiens president Henrik Norström.

Tillverkare av fatet samt Take Away-lådan är Jens Fager.

Postad avSanna Aspberg

Projektledare på Bocuse d'Or Sweden